Kassel Üniversitesi

Almanya’nın en eski üniversitelerinden Kassel Üniversitesi Hessen Eyaletine bağlı Kassel şehrinde bulunan ve Erasmus değişim programına dahil üniversitelerdendir. 24.000 öğrencinin öğrenim gördüğü Kassel Üniversitesi Eğitim dili Almanca’dır.

Akademik Takvimi: Ekim- Şubat ve Nisan- Ağustos dönemlerini kapsar.

Oryantasyon programı ve içeriği: Oryantasyon programı var ve yaklaşık 1 hafta sürüyor. Öncelikle oryantasyon haftası hem okul, hem Kassel hem de Almanya ile ilgili yaşam, eğitim ve kültürel aktiviteleri barındıran tanıtım seminerleri ile başlıyor. Okul tanıtımı, bölüm koordinatörlerin atanması, hoş geldin kahvaltısı ve diğer öğrencilerle kaynaşmayı sağlayan eğlenceli oyunlar ve partilerle devam ediyor. Okula sağlık ve emniyet alanından bilir kişiler gelerek acil durumlarda yapmamız gerekenlerle ilgili konuşmalar yapıyor.

İngilizce ders açılıyor mu? İnşaat Mühendisliği bölümünde İngilizce ders açılmamakta , ders listesini gösteren internet sayfası bulunmakta.

Dil kursu: Ücretli olan dil kursu kredilendirilmektedir. Ücretlendiriliyor ancak kurs sınavını geçtiğiniz takdirde (fakülteye bağlı olarak, bizim fakülte yani mimarlık fakültesi için geçerli olarak) paranızı size iade ediyorlar.

ODTÜ ile Kıyaslama: ODTÜ’ye oranla hafif geçmekte. Alman eğitim sistemine göre öğrencilerin kendi sorumluluklarının bilincinde olması ve kendilerini ne kadar geliştirmek istediklerine bağlı olarak zorluk dereceleri artmaktadır.

“ODTÜ’de en azından bizim bölümümüz (Şehir ve Bölge Planlama) açısından değerlendirecek olursak daha donanımlı yetiştiriliyoruz. Ancak tabi ki ders yükümüz de çok çok fazla. Kassel Üniversitesinde aldığım dersler açıkçası çok zor değildi ve çok da fazla ders yükü yoktu. Derslerden çok zorlanmadan geçtim.”

ECTS / Transkript:Evet

Kassel Üniversitesi Konaklama Olanakları: İsteyen her öğrenciye yurt tahsis edilmekte.150-250 Euro arası yurt bulunabilmekte. Yurt konusunda Kassel Üniversitesi çok yardımcı oluyor. Depozito vb. işlemlerde mutlaka mail üzerinden haberleşmek gerek, çünkü buradan yatırılan yurdun ilk ay kirası ve depozitonun onların eline ulaştığından emin olmakta fayda var. Kampüsün içinde ya da kampüse çok yakın, tramvay ve otobüs hatlarıyla kolay ulaşılabilecek yurtlar mevcut. Yurt için link:

https://www.studentenwerk-kassel.de/meta/start/

Ulaşım Olanakları: Şehre ulaşım Frankfurt yada Düseldorf havaalanlarından trenle sağlanmakta. Kayıtla birlikte edinilen semester ticket şehir içi ve çevre şehirlere yapılacak yolculuklar için yeterli olmakta. Trenle şehirlerarası, metro ve tramvayla şehir içinde heryere gitmek mümkün. Dönemlik 190 € tutarında bir öğrenci kartı ile şehir içi toplu taşıma araçlarına bir dönem boyu ücretsiz binme hakkı tanınmakta. Ayrıca bağlı olunan eyalet içindeki bölgesel trenlere de ücretsiz binilebilmekte.

Kassel’e ulaşmak zor, daha doğrusu uzun bir yol süreci geçiriliyor. Bunun sebebi Kassel’de havalimanı olmaması. En yakın havalimanı Frankfurt’ta ve Frankfurt – Kassel arası trenle 2 saat sürüyor. Ankara’dan Kassel’e gitmek aktarmalarla uzun sürebiliyor ( 10 – 11 saat gidiş). Kassel içi ulaşım ise çok kolay, sömestr harcını yatırdıktan sonra verilen sömestr bileti Kassel’de olduğunuz süre boyunca bütün ulaşım araçlarında ücret ödemeden seyahat etmenizi sağlıyor. Aynı zamanda verilen bu bilet komşu şehirlere gidişinizde bile ücretsiz seyahat hakkı sağlıyor.

Vize İşlemleri: Vize Alman Büyükelçiliğinin internet sitesindeki evrakların doldurulmasıyla kolaylıkla alınabilmekte.

İkamet İzni ve Ücretleri: İkamet izni almak gerekmekte. Şehrin belediye binasına yapılacak basit bir başvuruyla ikamet kaydı yapılmakta Cüzi bir miktar talep edilmekte

Kişisel Görüşler: Yurt masrafı 200-250 euro arası değişmekte. Aylık 200 – 250 euro da yeme, içme, yurt için alınan ortak malzemeler vb. harcamalar tutmakta.

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.