Bauhaus Üniversitesi

Bauhaus Üniversitesi

Almanya’nın Weimar şehrinde bulunan Bauhaus Üniversitesi (Bauhaus University) 1860 yılında Büyük Dük tarafından sanat okulu olarak hizmete açılmıştır. 1919’da Walter Gropius tarafından Bauhaus adı verildi. 1996 yılında adı Bauhaus Üniversitesi olmuştur. Bauhaus Üniversitesinin eğitim dili genelde Almanca olup ingilizce derslerde açılmaktadır. 2017 yılında 4000 dolayında öğrencisi olan üniversitede Akademik Takvimi Ekim- Subat ve Nisan- Agustos dönemlerinden oluşmaktadır.

Almanyadaki adı Bauhaus Universitat Weimar olan üniversitnin özellikle Sanat ve Tasarım, Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Endüstriyel Tasarım ve İç Mimarlık bölümleri erasmus öğrencilerinin en çok tercih ettiği bölümlerdir.

Oryantasyon programı ve içeriği: Dönem başında 3 gün süren belge ve kayıt işlerine dair bir oryantasyon programı var. Daha sonra farklı günlerde kütüphane ve ders kayıt sürecine dair oluyor. Sonrasında Weimar çevresine ve Berlin’e geziler düzenliyorlar.

Dil kursu:  Dönem başında dersler başlamadan önce seviyenize göre ücretsiz yoğunlaştırılmış dil kursu veriyorlar. 1 ay kadar sürüyor, 1 kur atlıyorsunuz ve 4 ECTS kredisi veriyorlar. Sonrasında dönem içinde 30 euro ödeyerek istediğiniz dil kursunu 3 ECTS kredili olarak alabiliyorsunuz.

Bauhaus Üniversitesi Mimarlık Bölümünde lisans dersleri Almanca. İngilizce yüksek lisans dersleri alabiliyorsunuz. Tasarım derslerinin büyük çoğunluğu Almanca, ancak dil konusunda sıkıntı yaşamıyorsunuz, hocaların çoğu İngilizce biliyor.

ODTÜ ile Kıyaslama: ODTU’deki dersler daha yoğun geçmektedir.

ECTS / Transkript: verilmektedir.

Konaklama Olanakları: Şehir küçük olmasına rağmen çok çeşitli yurt olanakları mevcut. Şehir merkezine uzak konfor ve paylaşılan ortak alandaki kişi sayısına, oda büyüklüklerine göre 80-290 Euro arasında ücretleri ve 300 Euro depozitoları olan yurtlar bulunmakta.

Ulaşım Olanakları: Bauhaus Üniversitesi öğrenci kartı olan Thoska kartı ile Thuringen eyaleti içinde trenlere ( hızlı tren hariç ) ve Weimar içinde otobüslere ücretsiz binebilmektesiniz. Şehir içinde her yere en fazla 15-20 dk yürüyerek ulaşmak mümkün. Verdikleri öğrenci kartıyla otobüsleri ve yakın çevreye giden tren hatlarını ücretsiz kullanabiliyorsunuz. Ayrıca Berlin’e 11 euroya giden otobüs firmaları var.

Vize İşlemleri: Pasaport çıkarmak ta gerekiyorsa belge sayısı artacağı için erken davranmak faydalı olacaktır. Vize süreciyle ilgili konsolosluğun sayfasında yeterli bilgi var. Gerekli belgeleri sağladığınızda Erasmus öğrencisi olduğunuz için hızlı ve kolay bir şekilde vizeniz çıkıyor. Öğrenim masraflarınızın karşılanacağına dair belge istiyorlar, banka hesabı açmak zor oluyor. Eğer mümkünse mal varlığı göstermek daha kolay ve masrafsız.

İkamet İzni ve Ücretleri: Oryantasyon programı içinde şehre kaydınızın nasıl yapılacağı anlatılmakta. İlk beş ay içinde ikamet izni almaya gerek olmamakta ama uzun kalacaklar için 100-130 Euro ücret karşılığında alınması gerekmekte.

Kişisel Görüşler: İlk haftalarda yerleşim süreci biraz masraflı oluyor ancak sonrasında çok para harcamıyorsunuz, küçük bir şehir. Küçük olmasına rağmen çok fazla öğrenci var, bu nedenle çok fazla kültürel etkinlik bulabilirsiniz. Ayrıca otobüs firmalarıyla trenden daha ucuza Almanya’yı ve yakın çevredeki Brüksel, Hollanda, Polonya gibi ülkeleri gezmek mümkün.

Bauhaus Üniversitesi Websayfası için Tıklayınız

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.